Co je technologie eWeLink-Remote?

Obsah

  • S-MATE ovládá MINI R3 zapínání/vypínání pomocí „eWeLink-Remote“
  • Jako ovladač Smart Scene pro spouštění dalších chytrých zařízení
  • Seznam produktů s ovládáním „eWeLink-Remote“.
  • Výhody „eWeLink-Remote“ ve srovnání s tradičním 433MHz RF ovládáním

S-MATE ovládá MINI R3 zapínání/vypínání pomocí „eWeLink-Remote“

SONOFF nedávno vydal dva nové produkty: MINI R3 a S-MATE . MINI R3 je vylepšená verze chytrého přepínače pro vlastní potřebu. Maximální zatěžovací proud se zvýšil z 10A na 16A, některé funkce byly optimalizovány, jako je párování sítě upgradováno na párování Bluetooth, které je rychlejší než jiné metody, a ve srovnání s MINI byly odstraněny drátové svorky S1 a S2 připojené k externímu přepínači. R2 . Ačkoli MINI R3 nelze připojit k externímu spínači samotnému, S-MATE (switch mate) to dělá.

V některých tradičních domácích případech není tak snadné dovybavit osvětlení do chytré automatizace, protože v montážní krabici spínače není žádný neutrální vodič. Kombinace MINI R3 a S-MATE vytváří nové Wi-Fi řešení tohoto problému. S-MATE je napájen knoflíkovou baterií a při připojení k běžnému spínači jej lze považovat za dálkové ovládání. Když je spínač zapnut/vypnut, S-MATE propojený s přepínačem spustí signál „eWeLink-Remote“, MINI R3 přijme signál a změní stav relé, i když není k dispozici připojení k internetu, protože má „eWeLink-Remote“. “tuto schopnost.

S-MATE má čtyři S-terminály, které lze připojit až k jednomu 3-kanálovému přepínači, bez ohledu na to, zda je váš běžný přepínač 1-kanálový, 2-kanálový nebo 3-kanálový, S-MATE vždy vyhoví vašim potřebám. Čtyři L-svorky jsou ekvivalentní svorkovnicím pro spojení vodičů v nich dohromady, které jsou navrženy pro snadnou úpravu a mohou být ponechány nezapojené. Způsob dálkového ovládání, který není tím, co známe 433 MHz, ale je součástí Bluetooth, je jedinečný pro eWeLink, říkáme mu „eWeLink-Remote“ ovládání.

Jako ovladač chytré scény je vhodný pro spouštění dalších chytrých zařízení

S-MATE je první modul, který dokáže přenášet signál „eWeLink-Remote“ a brzy přijdou i další tvary vysílacích modulů, jako je bezdrátový scénický ovladač R5 typu nástěnného vypínače. Říkáme jim „podzařízení eWeLink-Remote“.

MINI R3 je prvním zařízením, které obdrželo „eWeLink-Remote“ a další nové produkty různých typů budou tuto funkci přidávat postupně namísto 433MHz RF. Říkáme tomu „eWeLink-Remote gateway“.

Pojmy „podzařízení“ a „brána“ eWeLink-Remote jsou jako Zigbee. Jakmile jsou dílčí zařízení přidána k jakékoli z bran, může komunikovat s jinými protokolovými zařízeními prostřednictvím chytré scény. To znamená, že pomocí S-MATE můžete ovládat jakákoli další chytrá zařízení. S-MATE je jako inteligentní ovladač scény, ale potřebuje bránu.

Seznam zařízení, která mají schopnost vysílat signál "eWeLink remote":

 

 

Seznam zařízení, která mají schopnost přijímat signál "eWeLink remote":

Výhody „eWeLink-Remote“ ve srovnání s tradičním 433MHz RF ovládáním

Ovládání „eWeLink-Remote“ je optimalizace založená na nedostatcích tradičního 433MHz RF ovládání.

  1. Přidání zařízení do palikace

    433MHz RF učení vyžaduje dlouhé stisknutí tlačítka na přijímacím zařízení a poté vysílající vyšle signál k dokončení procesu učení a spojení. Po dokončení lze zařízení ovládat naučeným dálkovým ovladačem. Ale pokud bylo zařízení nainstalováno na těžko dostupném místě, bude velmi obtížné naučit se nová tlačítka.

    „eWeLink-Remote“ umožňuje zařízení vstoupit do režimu učení přímo kliknutím v APP. Bez ohledu na to, kde jsou zařízení, můžete rychle přidat nový dálkový ovladač.

  2. Stačí se jednou naučit a můžete ovládat všechna zařízení

    Tradiční 433MHz RF dálkové ovládání vyžaduje učení s ovládanými zařízeními jedno po druhém. Pokud například dálkový ovladač potřebuje lokálně ovládat 3 zařízení současně, musí provést 3x operace učení.

    Protože „eWeLink-Remote“ transformuje koncept „učení a vazby“ na „bránu a dílčí zařízení“. Nemusíte se tedy učit zařízení jedno po druhém, stačí jednou přidat podzařízení ke kterékoli z bran a poté nastavit chytré scény pro ovládání všech zařízení, která chcete.

    S-MATE jako dílčí zařízení eWeLink-Remote, jakmile je přidán do jakékoli brány eWeLink-Remote, jako je MINIR3, může nejen ovládat všechny produkty s bránou eWeLink-Remote, když není k dispozici místní síťové připojení, ale také ovládá jakékoli jiné chytré zařízení v chytré scéně, když je k dispozici síťové připojení.

  3. Lepší správa dálkového ovládání v APP

    Nebudete vědět, kolik 433MHz RF dálkových ovladačů se zařízení naučilo, nicméně „eWeLink-Remote“ podporuje přidávání, úpravu názvů a mazání dálkových ovladačů (podzařízení) v APP. Dílčí zařízení se zobrazí v seznamu dílčích zařízení brány a jako zařízení s uživatelským rozhraním v APP.

    Někteří uživatelé se mohou setkat s problémem automatického zapínání/vypínání světla, ačkoliv to nikdo nezapíná ani žádné automatické scény. Proč se tento vypínač nevysvětlitelně zapíná/vypíná? Jedním z velkých důvodů může být to, že když se zařízení učí dálkové ovládání, omylem se naučilo signál z jiných míst. Může se stát, že se spustil 433MHz senzor osoby vedle vás a náhodně se naučil vašemu zařízení. Protože nevíte, jaké dálkové ovládání jste se naučili. Jakmile se senzor ve vedlejších dveřích znovu spustí, vaše světlo se „podivně“ zapne.

    Zařízení se po smazání zařízení v aplikaci APP obnoví na tovární nastavení, ale naučený dálkový ovladač nyní nelze smazat. Jediným způsobem, jak nyní odstranit nesprávný dálkový ovladač, je provést operaci vymazání tlačítka. Počet dálkových ovladačů, které se zařízení může naučit, je omezený, pohybuje se od 4 do 16, pokud se zařízení naučí maximálně 16, pak když se naučí 17., první z nich bude ve výchozím nastavení vytlačeno a tak dále, aby se vymazalo špatný. Je zřejmé, že se jedná o velmi těžkopádný proces. „eWeLink-Remote“ umožňuje zobrazit naučené dálkové ovládání v seznamu v aplikaci a určený dálkový ovladač lze smazat jedním klepnutím, což usnadňuje správu dálkových ovladačů (podzařízení).

  4. Silnější signál, delší ovládací vzdálenost

    Vzdálenost tradičního 433MHz RF ovládání je asi 15-25m v otevřeném prostoru, síla signálu „eWeLink-Remote“ se výrazně zvýšila. Přenosová vzdálenost signálu S-MATE je až 150 m na otevřeném prostranství.