Jaká Sonoff zařízení se přestala vyrábět a již si je nekoupíme?

Sonoff RFR3 - výroba ukončena

 Tento dálkově ovládaný spínač byl obvykle použit v kombinaci s nějakým RF vysílačem, tedy klíčenkou nebo ovladačem, vhodnou alternativou je Sonoff Mini R3 s funkcí "eWeLink Remote", která je opravdu povedená, stačí vám jeden Sonoff Mini R3 a můžete ovládat spousty zařízení pomocí Sonoff R5.

 

Sonoff POW R2 - výroba ukončena

Chytrý spínač s měřením spotřeby naměřené energie, který můžete zatížit až 16A se hodí vždy. Dobrou náhradou může být Sonoff Dual R3, jeho nevýhoda je pouze 10A, pokud potřebujete více, využijte robustní Sonoff POW R3, případně Sonoff SPM, jestli to myslíte s měřením opravdu vážně.

 

 

Sonoff TH16 - výroba ukončena

Tady je situace asi nejsložitější, adekvátní náhrada bohužel pro aplikaci eWeLink není, připravujeme spínač eWeLink TH16, který má všechny funkce jako Sonoff TH16, ale spolupracuje pouze s čidlem DS18B20, tak že chybí čidlo pro měření teploty i vlhkosti.

Pokud nechcete čekat na vylepšenou verzi TH16, můžete se podívat na aplikaci Tuya/Smart Life, tady se pár variant nabízí, jde například o Tuya TH15 Dual nebo třeba Tuya TH01, bohužel ale tato zařízení nepřidáte do aplikace eWeLink.