Nová scéna, porovnání rozdílu teploty a vlhkosti.

Vytváření pohodlného a energeticky účinného životního prostoru je jádrem každého systému chytré domácnosti. Od vydání aplikace eWeLink App V4.34 nabízíme možnost uživatelům umožnit nastavení automatických scén na základě teplotních a vlhkostních rozdílů. Tato pokročilá funkce zajišťuje, že váš domov udržuje optimální podmínky, udržuje vás v pohodlí a snižuje spotřebu energie. Kompatibilní zařízení jsou snímače teploty a vlhkosti TH a Zigbee, což jsou běžně používaná chytrá zařízení. Stejně jako TH jej lze použít nejen jako snímač teploty a vlhkosti, ale také jako spínač.

Pojďme se vrhnout na to, jak to uživatelé používají a jak takovou scénu nastavit pro lepší pochopení.

Případy užití

Tato funkce je ve skutečnosti spuštěna našimi uživateli. Může být použit v různých scénářích. Zde je několik případů použití:

  1. Energetická účinnost: Tato funkce může pomoci zlepšit energetickou účinnost automatickým nastavením systémů vytápění a chlazení na základě teplotních rozdílů. Pokud je například teplota uvnitř vašeho domova během léta mnohem vyšší než venku, systém může spustit klimatizaci, aby se snížil teplotní rozdíl a šetřila se energie.
  2. Teplotní pásmo: Svůj domov můžete rozdělit na zóny, z nichž každá má vlastní nastavení teploty. Tuto funkci lze použít k udržení každé zóny v určitém teplotním rozsahu. Pokud máte například domácí pracovnu a obývací pokoj, systém dokáže vyrovnat teplotu, když se jejich teplota hodně liší.
  3. Řízení vnitřní vlhkosti : Dalším skvělým případem použití je řízení vlhkosti ve vašem domě. Pokud žijete v oblasti s vysokou vlhkostí, můžete nastavit scénu, která zapne odvlhčovač, když rozdíl vlhkosti mezi vašimi vnitřními a venkovními senzory dosáhne určité prahové hodnoty.
  4. Kontrola klimatu ve skleníku : Pokud se věnujete zahradničení, můžete tuto funkci použít k udržení optimálních podmínek ve skleníku. Nastavte scénu pro spuštění ohřívače, pokud je teplotní rozdíl mezi vnitřní a vnější částí skleníku příliš vysoký. Můžete také nastavit scénu pro spuštění systému mlžení, pokud rozdíl vlhkosti překročí určitou úroveň.

Jak nastavit scénu

Následující kroky vás provedou vytvořením automatické scény pomocí funkce rozdílu teploty a vlhkosti:

  1. Vytvořit novou scénu : Přejděte na kartu „Scéna“ a poté kliknutím na ikonu „+“ vytvořte novou scénu. Nyní musíte nastavit spouštěče.
  2. Nastavit spouštěče : Nejprve vyberte „Chytrá zařízení“ a poté vyberte jedno ze svých TH zařízení nebo Zigbee senzoru, klepněte na „Nastavení teplotního rozdílu“, vyberte jiné kompatibilní zařízení k porovnání a nakonec nastavte hodnotu rozdílu. Scéna se spustí, když rozdíl mezi dvěma měřeními dosáhne nebo překročí definovanou hodnotu.
  3. Vyberte akce : Jakmile nastavíte podmínky, je čas definovat, jaká akce by měla být provedena, když jsou tyto podmínky splněny. Může to být zapnutí ventilátoru, klimatizace, odvlhčovače nebo topení, v závislosti na podmínkách spouštění.
  4. Save Your Scene : Po nastavení akcí pojmenujte svou scénu a uložte ji. Vaše automatická scéna je nyní připravena!

 

Využití výkonu porovnání rozdílu teploty a vlhkosti ve scenériích eWeLink může nejen zlepšit pohodlí vašeho obytného prostoru, ale také optimalizovat spotřebu energie. Prozkoumejte tuto funkci a vytvořte chytřejší prostředí, která jsou přizpůsobena vašim konkrétním požadavkům. Počkejte, nezapomeňte aktualizovat aplikaci eWeLink na verzi 4.34 a vyšší.