Upgradujte svůj chytrý dům pomocí SONOFF a Matter Integrace.

Co se děje?

 

Matter je standardní projekt pro chytrou domácnost, který společně iniciovaly Amazon, Apple, Google a ZigBee Alliance, jehož cílem je vyvinout a propagovat nový protokol připojení, který zjednoduší náklady na vývoj výrobců chytrých domácností a zlepší kompatibilitu mezi produkty, což uživatelům umožní ovládat zařízení. různých značek a umožnit těmto zařízením bezproblémovou spolupráci.

hmota
Matter se zaměřuje na vytvoření otevřeného a bezpečného standardu pro chytrá domácí zařízení, uvědomuje si propojení mezi zařízeními více značek, takže můžete snadno integrovat všechny své produkty pro chytrou domácnost a užívat si skutečně bezproblémový a integrovaný zážitek. To znamená, že můžete ovládat a spravovat zařízení různých značek, aniž byste se museli obávat problémů s kompatibilitou nebo nutnosti používat více aplikací k ovládání všech. S Matter můžete zefektivnit nastavení vaší chytré domácnosti a ovládat vše z jediného jednotného rozhraní.

Matter je založen na technologii IP (Internet Protocol) a k dosažení interoperability mezi zařízeními využívá standardní komunikační protokoly, jako je Wi-Fi, Bluetooth a Thread. To dává spotřebitelům větší flexibilitu při výběru preferovaných zařízení pro chytrou domácnost a používání stejné aplikace k jejich ovládání. Poskytuje také standardizovaný přístup k opatřením v oblasti zabezpečení a ochrany soukromí, aby bylo zajištěno, že komunikace a interakce mezi zařízeními jsou bezpečné a spolehlivé.

Matter představuje koncept Controllers. Ovladačem může být fyzické zařízení, jako je chytrý reproduktor, chytrý telefon atd., nebo aplikace, jako je aplikace pro chytrou domácnost atd. Můžete mít jeden nebo více ovladačů. Jediným ovladačem může být HomeKit a více ovladačů může být HomeKit a nativní aplikace od dodavatele, nebo HomeKit, nativní aplikace a Alexa, chcete-li.

Controller slouží jako hlavní koordinátor a správce všech zařízení a služeb v síti Matter a také jako centrální bod pro veškerou komunikaci v síti. Umožňuje zjišťování a konfiguraci zařízení, ovládání a monitorování zařízení, správu zabezpečení, integraci cloudových služeb a kompatibilitu s dalšími sítěmi a platformami pro chytré domácnosti. Abych to shrnul, Controller hraje klíčovou roli při zajišťování bezpečnosti, interoperability a snadného použití zařízení a sítí pro chytrou domácnost na bázi Matter.

Matter dokáže propojit další technologie, jako je Zigbee, pomocí inteligentních domácích mostů k interakci se zařízeními využívajícími tyto jiné protokoly. To znamená, že pokud chce uživatel integrovat zařízení Zigbee do svého systému chytré domácnosti založené na Matter, bude potřebovat přemosťovací zařízení, které podporuje protokoly Zigbee i Matter pro připojení zařízení Zigbee k síti Matter. Přemosťovací zařízení by fungovalo jako prostředník a překládalo komunikaci mezi zařízeními Zigbee a sítí Matter. To umožňuje zařízení Zigbee integrovat do sítě Matter, což jim umožňuje komunikovat s ostatními zařízeními v síti.

Matter usnadňuje výrobcům zařízení vytvářet zařízení, která jsou kompatibilní s chytrými domácími a hlasovými službami, jako je Alexa od Amazonu, Siri od Apple, Google Assistant a další. První vydání specifikace protokolu Matter poběží na síťových vrstvách Wi-Fi a Thread a ke zprovoznění bude používat Bluetooth Low Energy.
hmota
Víme, že WiFi a Zigbee patří do protokolu transportní vrstvy a spoléhají na inteligentní hardware pro bezdrátovou výměnu informací, aby spolupracovaly; Matter je protokol aplikační vrstvy vyšší než protokol transportní vrstvy a lze jej také chápat jako autentizační standard.
Například standardem aplikační vrstvy společnosti Apple je Homekit. Tento standard specifikuje, jaká zařízení lze připojit k platformě Apple. Zároveň specifikuje, že chytrou žárovku lze ovládat různými příkazy, jako je zapnutí/vypnutí, nastavení jasu a barev, ale nezáleží na tom, zda je světlo přístupné přes Zigbee nebo Bluetooth.

Matter lze chápat jako software každé platformy chytré domácnosti. Produkty certifikované protokolem Matter lze připojit k jakékoli platformě chytré domácnosti bez ohledu na značku a přenosový protokol.
hmota

Vliv protokolu Matter na průmysl inteligentních domácností je významný. Uživatelé budou mít širší výběr, pokud jde o zařízení pro chytrou domácnost, a nebudou již omezeni problémy s kompatibilitou mezi různými značkami a technologiemi. To také podpoří inovace ve vývoji produktů pro chytrou domácnost, protože výrobci se mohou více soustředit na vytváření nových a inovativních funkcí, než se starat o problémy s kompatibilitou.

Závěrem lze říci, že protokol Matter přinese průmyslovému odvětví chytrých domácností velké výhody a poskytne standard pro komunikaci a konektivitu zařízení. Slibuje, že do chytrých domácností přinese novou úroveň pohodlí a interoperability, takže náš každodenní život bude jednodušší a pohodlnější.

 

Jaký je plán pro produkty kompatibilní se SONOFF Matter?

Jako jedna z prvních značek, která se připojila k alianci Matter, SONOFF nikdy nepřestává vyvíjet zařízení kompatibilní s Matter, aby poskytovala lepší uživatelskou zkušenost. Aktivně se účastníme všech testovacích postupů, abychom zajistili, že zařízení budou kompatibilní s Matter a budou interoperabilní, takže si můžete užívat bezproblémové připojení a ovládání napříč všemi zařízeními vaší chytré domácnosti.

 

Vyvíjíme řadu vzdálených spínačů kompatibilních s Matter a brzy vyjde nové zařízení kompatibilní s Matter. Neustále pracujeme na přidávání dalších zařízení kompatibilních s Matter do naší řady, abyste si mohli vytvořit skutečně propojenou a personalizovanou chytrou domácnost.

hmota

 

Věnujeme se vývoji bezpečných a uživatelsky přívětivých chytrých produktů, které vám usnadní a zpříjemní život. Ať už chcete automatizovat svá světla, ovládat ventilátor, kávovar nebo troubu, monitorovat zabezpečení domova, elektřinu v domácnosti nebo řídit teplotu v domácnosti atd., SONOFF to dokáže.

 
Zůstaňte tedy naladěni na to, jaké změny přinesou produkty Matter-Based do našeho chytrého života, a připojte se k nám, když budeme i nadále posouvat hranice inovací inteligentních domácností.