Objevte nové způsoby přidávání zařízení v eWeLink.

Aplikace eWeLink pro chytrou domácnost právě vydala verzi 5.0 s několika skvělými novými funkcemi pro přidávání a správu vašich chytrých zařízení. Jedním z největších vylepšení je nový způsob přidávání zařízení do vašeho účtu eWeLink. V tomto tutoriálu vás provedeme novým přístupem pro přidávání zařízení v eWeLink v5.0. Ať už nastavujete svůj chytrý dům poprvé nebo přidáváte nová zařízení do stávajícího systému, tento průvodce vám pomůže rychle a snadno se připojit.

 

Nový přístup k zařízení

Důležitou změnou ve verzi 5.0 je přístup k přidávání nových zařízení. Dříve ve verzi 4.0 jste zařízení přidávali na třetí záložce označené „+“. Nyní se přístup přesunul do pravého horního rohu domovské stránky. Začněte klepnutím na „Přidat zařízení“.

 

Rychlé párování pro většinu zařízení

Když klepnete na "Přidat zařízení" a zadáte správné 2,4GHz WiFi heslo, umožní vám to přidat většinu zařízení kompatibilních s eWeLink pomocí rychlého párování.

Ujistěte se, že je zařízení zapnuté a v režimu párování, a automaticky vyhledá a připojí okolní zařízení ke stejné WiFi síti. Rychlé a snadné!

Kroky pro rychlejší přidávání zařízení:

1. Otevřete aplikaci eWeLink a klepnutím na tlačítko „+“ přidejte nové zařízení.

2. Z nabídky vyberte „Přidat zařízení“.

3. Vyberte 2,4 GHz WiFi síť a zadejte správné heslo.

4. Ujistěte se, že je zařízení zapnuté a v režimu párování.

Poté automaticky vyhledá okolní zařízení a poté je přidá do vašeho účtu eWeLink.

Další možnosti párování

Pokud klepnete na „Další možnosti párování“ v dolní části, vstoupíte na stránku podobnou předchozí stránce „+“ s dalšími metodami:

  • Bluetooth párování
  • Kompatibilní režim
  • Zvukové párování
  • Dálkové ovládání

Mimochodem, odtud můžete také propojit účty. Dvě další zkratky – „Sound Pairing“ a „Link Accounts“ jsou v pravé horní části stránky pro připojení WiFi.

Skenování QR kódu

Nejnovějším způsobem přidání zařízení je naskenování QR kódu vytištěného na zařízení nebo manuálu. Některá zařízení s podporou eWeLink mají QR kódy, a protože eWeLink podporuje Matter, můžete také přidat jakékoli zařízení s certifikací Matter naskenováním jeho QR kódu.

Přidání pomocí QR kódu:
  1. Klepněte na tlačítko „+“ a vyberte „Skenovat“.
  2. Namiřte fotoaparát na QR kód na zařízení.
  3. Aplikace naskenuje kód a automaticky přidá zařízení.

Už žádné hledání ID zařízení! Stačí naskenovat kód pro rychlé a snadné přidání. Jediný háček je v tom, že rozmazaný nebo poškozený QR kód může vést k ručnímu zadávání čísel nebo ID.

Závěr

Díky rychlému párování a skenování QR kódů je s aplikací eWeLink v5.0 snazší než kdy jindy přidávat nová zařízení. V případě potřeby je však stále možné ruční zadání. Využijte optimalizovaný přístup k doplňkovému zařízení a vytvořte si svůj chytrý dům!