Sonoff Dual R3, jaké druhy motorů může ovládat?

 

DUALR3 je vhodný pro různá zařízení, aby byly chytré, jako jsou okenní rolety, závěsy, plátna, otvírače oken a tak dále. V tomto článku vám ukážeme, zda je ideální pro vaše domácí spotřebiče, když je DUALR3 v režimu motoru.

Jaké jsou režimy motoru DUALR3?

DUALR3 je multifunkční dvoukanálový inteligentní spínací modul s měřením výkonu, který nově uvedla společnost SONOFF. Má tři pracovní režimy:

Pracuje s trubkovými motory:

Trubkové motory jsou široce používány pro elektrické rolety a závěsy. Při výběru trubkového motoru jsou na trhu tři možnosti jeho zapojení.

1. Ovládání nástěnným vypínačem

Tento druh motoru má 4 vodiče – neutrální, vpřed, vzad a GND. Lze jej použít pro DUALR3.

Vpřed a vzad znamenají živé vodiče, které řídí otáčení motoru v dopředném a zpětném směru. Pokud jsou povoleny neutrál a vpřed, motor se otočí dopředu a motor se vrátí zpět, když jsou povoleny neutrál a zpátečka.

Trochu nepohodlné se zdá ovládat pouze přes nástěnný vypínač, takže je to skvělá možnost, jak jej připojit k DUALR3. Umístěním DUALR3 do spínací skříňky lze kromě ovládání nástěnným vypínačem dosáhnout dálkového ovládání a hlasového ovládání.

2. Nástěnný vypínač/dálkový ovladač

Tento druh motoru má 5 vodičů a je kombinací nástěnného vypínače a dálkového ovládání. Když použijete kabelovou kombinaci ovládání nástěnného vypínače, lze ji použít pro DUALR3.

3. Dálkové ovládání

Tento druh motoru má 3 vodiče, což je stejný způsob ovládání jako kombinace 3 vodičů (jak je znázorněno na obrázku výše) 5 vodičového motoru. Protože jsou vodiče přímo připojeny k napájení a přijímač je vestavěný v motoru, nelze jej použít pro DUALR3.

Pokud je váš dálkový ovladač 433MHz RF s pevným kódem, SONOFF 433MHz RF Bridge vám v této situaci pomůže.

Hlavní vlastnosti typických motorů, které lze použít pro DUALR3

  • Rotace vpřed a vzad

V režimu motoru oba kanály řídí otáčení motoru vpřed a vzad a oba kanály přebírají „režim blokování“, to znamená, že nebudou zapnuty současně kvůli ochraně motoru. Skutečným efektem je, že se zařízení může pohybovat ve dvou různých směrech, jako je otevírání a zavírání závěsů.

  • Jednotná rychlost

S motorem běžícím při ustálené rychlosti může DUALR3 přesně kalibrovat a řídit aktuální polohu zařízení.

  • Rozsah pohybu

Rozsah pohybu motoru od počátečního bodu do koncového bodu je dráha motoru a „limit dráhy“ znamená, že se motor automaticky zastaví, když se otočí do počátečního a koncového bodu. Limit některých trubkových motorů je nastaven již z výroby, zatímco jiné je třeba nastavit na motoru sami. Můžete se zeptat prodejce motoru, jak jej nastavit.

Když poprvé připojíte motor, stačí kliknout na „kalibrovat motor“ v eWeLink APP, DUALR3 automaticky zkalibruje dráhu zařízení a poté můžete synchronizovat a ovládat otevírání a zavírání zařízení na konkrétní místo prostřednictvím eWeLink APP. Většina trubkových motorů má limit zdvihu, pokud jej váš motor nemá, můžete jej ovládat pouze otevírání, zavírání a zastavování bez konkrétního místa.

Širší rozsah aplikací

Když DUALR3 pracuje v režimu motoru, řídí přímo motor a tím nepřímo ovládá zařízení poháněné motorem. Jediné, co tedy musíte zkontrolovat, zda je motor kompatibilní, bez ohledu na konkrétní podobu zařízení. Například v případě trubkových motorů existuje mnoho následujících scénářů použití:

  • Jednostranný závěs
  • Oboustranný závěs
  • Rolety
  • Okenice dveře
  • Otvírač oken
  • Markýza
  • Elektrické plátno

Zde jsou pouze představeny hlavní aplikační oblasti trubkových motorů v závěsech a roletách. Ve skutečnosti lze DUALR3 dodatečně namontovat do jakéhokoli jednofázového střídavého motoru s rozsahem výkonu 10-240W a ne více než 1A, který vyžaduje dvousměrné ovládání. Jaké další skvělé návrhy nebo rady máte? Vítejte a zanechte komentář a podělte se s námi o své myšlenky!