Režimy spouštění externího spínače Sonoff Dual R3.

 

Jaké jsou rozdíly v režimech spouštění externím spínačem mezi SONOFF MINIR2 a DUALR3?  Jak funguje externí spínač DUALR3? Tento článek vás seznámí s principem režimů spouštění externího spínače. Zjistěte to jednou provždy. Zvolte správný režim spouštění, aby vaše externí spínače fungovaly správně.

Velcí fanoušci SONOFF možná vědí, že MINIR2 má tři režimy spouštění pro externí spínače, a my jsme také publikovali tři články s podrobným popisem fungování těchto režimů spouštění. Stejně tak v režimu spínače DUALR3 jsou režimy spouštění externích spínačů naprosto stejné jako u MINIR2, pro pochopení můžete odkázat na předchozí články. V tomto článku vás podrobně seznámím s principem a účinkem ovládání tří spouštěcích režimů externího spínače DUALR3 v motorovém režimu, abyste mohli lépe vybrat vhodný fyzický spínač pro ovládání.

img_01 (1)

DUALR3 podporuje ovládání externími spínači, synchronizované s APP a hlasové ovládání. S ohledem na různé typy spínačů uživatelů má také zabudované tři mechanismy detekce spínačů v motorovém režimu, takže je použitelný pro více typů spínačů.

img_02 (1)

JEDNODUCHÝ MOMENTOVÝ SPÍNAČ

Momentový spínač nebo tlačítko spočívá v tom, že když po stisknutí uvolníte ruku, spínač se vrátí do původní polohy.

img_04 (1)

Po nastavení "single momentary switch" v aplikaci eWeLink APP se skutečná logika spouštění zobrazí níže.

Při každém stisknutí spínače se generuje pulzní signál. Akce dopředného otáčení, zastavení a zpětného otáčení se provedou cyklicky.

img_03 (1)

Obvykle stačí připojit k S1 nebo S2 jediný spínač.

img_04 (1)

  • Pokud připojíte přepínače k S1 i S2. Oba přepínače dosáhnou stejného účinku a synchronizují se, což odpovídá obousměrnému ovládání.
  • Pokud chcete, aby se S1 a S2 ovládaly odlišně. Například S1 ovládá otevření a zastavení závěsu a S2 ovládá zavření a zastavení závěsu. Další mechanismus to splní.

 

DVOJITÝ MOMENTOVÝ SPÍNAČ (VÝCHOZÍ)

img_05 (1)

Tento mechanismus je použitelný pro ovládání pomocí dvou jednoduchých momentových spínačů připojených k S1 i S2 popsaných výše nebo momentového spínače se dvěma tlačítky.

img_05

img_06

Oba výše uvedené typy spínačů jsou spínače spouštěné impulzy. V poslední části vám představím kolébkový spínač se třemi stavy.

3CESTNÝ KOLÉBKOVÝ PŘEPÍNAČ

Na spínači jsou tři převodové stupně odpovídající otáčení motoru vpřed, zastavení a zpětnému chodu.

  • Připojte k S1, motor se otáčí dopředu
  • Připojte k S2, motor se přepne do opačného směru
  • Pokud se nepřipojíte k S1nebo S2, motor se zastaví.

Aby nedošlo k poškození motoru, nesmí se současně zapnout S1 a S2. Pokud jsou omylem zapnuty současně, DUALR3 automaticky odpojí předchozí relé.

img_08

img_06

img_09

Pokud typ spínače, který jste vybrali v aplikaci APP, neodpovídá vašemu skutečnému typu, nebude to mít na zařízení žádný vliv. Skutečný efekt ovládání spínače však nemusí být takový, jaký jste očekávali.

OBRÁCENĚ V APLIKACI

Nezáleží na tom, kdy dokončíte zapojení, jen zjistíte, že skutečný účinek neodpovídá zobrazení na APP nebo na externím spínači. V aplikaci APP jej můžete snadno obrátit, abyste dosáhli požadovaného efektu.

DALŠÍ TYPY EXTERNÍCH SPÍNAČŮ

Protože již znáte princip spouštění externího spínače, věřím, že také víte, zda může spínač doma fungovat. Pokud výše představené tři typy režimů spouštění spínače vyhovují vašim potřebám? Pokud máte jiné typy spínačů a DUALR3 nemůže vyhovět vašim potřebám, zanechte nám prosím zprávu a dejte nám vědět.