7 tipů pro úsporu energie pomocí chytrých zařízení.

 

V každé domácnosti jsou spotřeby, které nezvládáme omezit, protože některé spotřebiče nám je neumožňují řídit, jako například malá kontrolka, která signalizuje pohotovostní režim televize, což je zdánlivě zanedbatelná spotřeba, ale pokud se přidá k ostatním a opakuje se všechny dny se mohou stát významnými. Použití chytrého zařízení, které odpojí napájení televizoru, když se nepoužívá nebo v noci, omezuje toto plýtvání energií.

Použití chytrých zařízení k ovládání rolet nám umožňuje ušetřit na spotřebě elektřiny a plynu. Pokud necháváme okenice samy otevírat, když je ráno, aby se dovnitř dostalo světlo, vyvarujte se používání žárovek, zavírání okenic večer při západu slunce přispívá k tepelné izolaci, pokud se okenice samy zavírají během nejteplejších hodin v léto, umožňuje ušetřit za používání klimatizace, totéž platí pro markýzy.

Domácí osvětlení lze udělat chytře pro úsporu energie jednoduše pomocí chytrého zařízení spolu s klasickým vypínačem a bezdotykovým senzorem, který rozumí, že v místnosti nikdo není, a proto není potřeba nechávat světla rozsvícená. Také na dálku můžeme zkontrolovat, zda jsme nechali světla rozsvícená a případně je vypnout.

O zavlažování zahrady nebo zeleninové zahrady lze rozhodnout na základě klimatických podmínek pomocí teplotních a vlhkostních čidel včetně půdy, což umožňuje omezit nejen plýtvání energií, ale i plýtvání vodou.

Používání chytrého termostatu nám pomáhá šetřit plyn tím, že nám umožňuje zapínat topení v nastavenou dobu a teplotu jako klasický termostat, ale také jej používat na dálku, což nám umožňuje vypnout topení, když jsme mimo domov, nebo jej zapnout. když jsme na cestě zpět.

Existují domácí automatizační zařízení, která dokážou řídit spotřebu elektřiny u nás doma a která dávají možnost zvolit si nepřekračované prahové hodnoty, aby se nezvyšovaly náklady, a to sledováním spotřeby v reálném čase, nebo připojením chytrých zařízení pro kontrolu energie. . Spotřebiče umíme řídit jednorázový odběr a zajistit, aby nebylo možné současně používat spotřebiče s vysokou spotřebou.

Závěrem lze říci, že domácí automatizace zlepšuje náš život, ale také nám pomáhá šetřit. Jak automatizaci tedy využít?

 

SONOFF MINIR2: Lze jej použít k získání světla nebo chytré zásuvky, dálkového ovládání z aplikace eWeLink, rozhodování o časech zapálení a použití scén pro práci v kombinaci s jinými zařízeními.

minir2

SONOFF S55: Vodotěsná chytrá zástrčka pro použití mimo náš domov, s dálkovým ovládáním z aplikace eWeLink, plánování časů použití, použitelná prostřednictvím chytrých scén v kombinaci s dalšími zařízeními. Příkladem použití je bazénové čerpadlo pro děti, u kterého lze naprogramovat zapínání a vypínání nebo pro vánoční stromeček na zahradě.

S55

SONOFF S26: Inteligentní zástrčka pro vnitřní použití pro připojení ke spotřebičům nebo lampám. Můžete rozhodnout o časech zapnutí a vypnutí, použití v kombinaci s dalšími zařízeními prostřednictvím chytrých scén, dálkového ovládání z aplikace eWeLink. Příkladem je použití pro televizi, aby v nočních hodinách nebo když nejsme doma, nebyla televize bez proudu, aby se zabránilo rozsvícení pohotovostního světla.

SONOFF TH Elite: Chytrý spínač pro monitorování teploty a vlhkosti, lze jej použít k ovládání kotle nebo klimatizace nebo odvlhčovače přizpůsobením provozu zařízení na základě prahových hodnot teploty a/nebo vlhkosti a lze jej použít v kombinaci s jinými zařízeními prostřednictvím chytré scény, dálkové ovládání z aplikace eWeLink.

thelit

SONOFF POW Elite: Měření výkonu, proudu, napětí a spotřeby energie vašich spotřebičů v reálném čase na LCD obrazovce, dálkové ovládání přes aplikaci eWeLink, maximální zatížení 20A, údaje o spotřebě energie lze ukládat až 6 měsíců, možnost nastavit práh výkonu, proudu a napětí. Jakmile jsou splněny jakékoli podmínky, POW Elite se vypne, aby chránil vaše spotřebiče, používá se s programováním časů zapnutí/vypnutí, lze jej kombinovat s dalšími zařízeními prostřednictvím chytrých scén.

powelite

SONOFF DUALR3: Zařízení pro chytré rolety. Dálkové ovládání z aplikace eWeLink, rozvrh otevírací/zavírací doby, lze použít v kombinaci s dalšími zařízeními prostřednictvím chytrých scén, zjišťuje hodnoty napětí, proudu a výkonu a nezávisle za vás počítá spotřebu energie, aby bylo možné přiměřenou kontrolu spotřeby energie.

dualr3

SONOFF SNZB-03: Infračervený senzor, který lze prostřednictvím scén přidružit k jiným zařízením, například pro zapnutí nebo vypnutí světla, když jsme v místnosti. Provoz na baterie. POZNÁMKA: Vyžaduje Zigbee hub (viz SONOFF Zigbee Bridge nebo Zigbee Bridge Pro ).

snzb-03

SONOFF NPanel: Chytrý nástěnný termostat s dotykovou obrazovkou. Umožňuje programování zapnutí / vypnutí kotle, klimatizace atd. na základě teploty a času, možnost programování a dálkového ovládání přes aplikaci eWeLink a lze jej propojit s dalšími zařízeními pomocí chytrých scén.

nspanel