Co je Home Assistant a důležité odkazy.

 
 

Home Assistant je open source platforma pro automatizaci domácnosti a správu chytrých zařízení v domě. Je navržena tak, aby umožňovala propojení a integraci různých chytrých zařízení, jako jsou osvětlení, termostaty, zabezpečovací systémy, senzory, kamerové systémy a mnoho dalších, do jediného uceleného systému.

Home Assistant nabízí uživatelské rozhraní pro ovládání všech zařízení a automatizací pomocí webového rozhraní, mobilní aplikace nebo hlasových asistentů, jako jsou Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri. Home Assistant také umožňuje vytváření složitých automatizací, které propojují různá zařízení a aplikace, aby se automaticky prováděly určité úkoly, jako například zapínání světel při pohybu v místnosti, zvyšování teploty při zjištění chladného počasí nebo upozorňování na neobvyklou aktivitu v domě.

Díky svému otevřenému zdrojovému kódu a aktivnímu komunitnímu vývoji je Home Assistant neustále vylepšován a rozšiřován o nové funkce a integrace s dalšími zařízeními a aplikacemi.

 
 

Zajímavé weby: 
 

Určitě, zde je několik zajímavých webových stránek souvisejících s Home Assistantem:

  1. Oficiální stránka Home Assistantu: https://www.home-assistant.io - zde najdete nejnovější informace, dokumentaci, fórum a další zdroje pro začátek s Home Assistantem.

  2. Community Home Assistant: https://community.home-assistant.io - toto je oficiální komunitní fórum, kde se můžete ptát na různé otázky, najít řešení problémů a sdílet své projekty s ostatními uživateli.

  3. HACS: https://hacs.xyz - toto je rozšíření pro Home Assistant, které umožňuje snadné instalování a správu dalších rozšíření třetích stran (tzv. custom componentů a pluginů). HACS nabízí stovky užitečných doplňků a integrací, které mohou zlepšit vaši domácí automatizaci.

  4. Nabu Casa: https://www.nabucasa.com - toto je cloudová služba pro Home Assistant, která umožňuje přístup k vašemu domácímu systému z jakéhokoli místa pomocí internetového připojení. Nabu Casa také nabízí další funkce, jako jsou notifikace a připojení k hlasovým asistentům.

  5. Lovelace UI: https://www.home-assistant.io/lovelace/ - toto je nové uživatelské rozhraní pro Home Assistant, které umožňuje vytváření přizpůsobených dashboardů pro ovládání vašich zařízení a automatizací. Lovelace nabízí mnoho možností pro úpravu vzhledu a funkcí dashboardu.

  6. Node-RED: https://nodered.org - toto není přímo součástí Home Assistantu, ale je to vynikající nástroj pro tvorbu složitých automatizací a propojování různých aplikací a služeb. Node-RED lze snadno integrovat s Home Assistantem a umožňuje tvorbu automatizací pomocí vizuálního editoru.

 

Home Assistant je velmi flexibilní platforma, která umožňuje přidat různá zařízení a služby do chytré domácnosti. Zde je seznam několika typů zařízení a služeb, které můžete integrovat do Home Assistantu:

  1. Chytré osvětlení: Home Assistant podporuje integraci s mnoha populárními značkami chytrého osvětlení, jako jsou Philips Hue, LIFX, IKEA TRADFRI a další.

  2. Chytrá zásuvka: Můžete integrovat chytré zásuvky, aby mohly být ovládány z Home Assistantu. Některé populární značky jsou TP-Link, Sonoff a Shelly.

  3. Chytré termostaty: Home Assistant podporuje mnoho značek chytrých termostatů, jako jsou Nest, Ecobee, Honeywell a další.

  4. Chytré zámky: Pokud máte chytrý zámek, můžete ho integrovat do Home Assistantu pro ovládání a monitorování. Některé populární značky jsou August, Schlage a Kwikset.

  5. Bezpečnostní kamery: Home Assistant podporuje mnoho značek bezpečnostních kamer, jako jsou Nest, Arlo, Ring a další.

  6. Senzory: Můžete přidat různé senzory, jako jsou teplotní, vlhkostní, pohybové a další, aby se vaše chytrá domácnost stala ještě inteligentnější.

  7. Média a zábava: Home Assistant podporuje integraci s různými médii a zábavními zařízeními, jako jsou Chromecast, Roku, Plex a další.

  8. Služby na internetu: Home Assistant podporuje integraci s různými webovými službami, jako jsou Google Kalendář, Weather Underground, Google Maps a další.

Toto je jen krátký seznam možností, co lze přidat k Home Assistantu. Existuje mnoho dalších integrací a doplňků, které mohou přidat ještě větší funkcionalitu do vaší chytré domácnosti.