Sonoff Mini a jeho tři možné režimy

Sonoff Mini je velmi malý wifi spínač s velkým spektrem použití. V tuto chvíli má Mini ve verzi FW 3.6.0 tři typy ovládání pomocí externích senzorů připojených na kontakty S1 a S2. Přepínání modů najdete v nastavení zařízení pod názvem "režim externího spouštění". 

1. Edge mód:

Nejběžnější používaný je Edge mód nebo-li, jak je v aplikaci vtipně přeloženo, "režim hrany". Tento mód se používá při schodišťovém zapojení, kdy na jedné straně vypínač zapnete a na druhé po průchodu vypnete.

edge mod

Video ilustrující zapojení trvá 5min a je v angličtině, ale pokud je vám Edge mód nesrozumitelný, jistě pomůže. Link na video.

2. Pulsní mód:

Další způsobem použití Sonoff Mini je Pulsní mód, v CZ aplikaci nazván "režim pulsování". Jeho využití je hlavně tam, kde máte pouze pulsní spínače, které se vždy vrací zpět do původní polohy, viz schéma.

 NC-push-button

 

pulsní mod

Link na video k pulsnímu modu.

3. Following mode:

"Mód sledování" :-),  jak je uvedeno v aplikaci, je vhodný hlavně pokud chcete mít na vypínači zapnutí vždy nahoru a vypnutí vždy dolů. K tomu slouží i další nastavení Following modu, kdy jde zapnout reverse, tedy prohození ON a OFF

following mod

Další funkcí Following modu je možnost připojení externích senzorů, jako je například senzor vodní hladiny, který využijete např. při zastavení čerpadla, pokud hladina dosáhne požadované výše a opětovného zapnutí při poklesu.

Jiný příklad využití externího senzoru: Senzor pohybu umí sepnout pomocí suchých kontaktů S1 a S2 žárovku, pokud zaznamená pohyb, viz následující schéma.

 

following mode a senzor