Srovnání Sonoff L1 VS L2, jak se liší?

Sonoff L2 je nová verze Sonoff L1, která se přestala vyrábět a její prodej bude ukončen, jak se tedy pásky liší?

1.Bluetooth párování , zatímco Sonoff L1 párujete přímo na vaši wifi, Sonoff L2 se páruje napřed pomocí bluetooth a pak v nastavení pásku určíte wifi na kterou se má připojit, co je nepovinné, tak že pásek můžete provozovat bez připojení k wifi a ovládat pouze ovladačem nebo mobilem, ale pouze v dosahu bluetooth. Tento způsob  párování je jednodušší a odpadají komplikace s párováním na wifi, hodnotím to spíše jako výhodu.

2.Prostředí aplikace, je vizuálně přepracované, ale důležité jsou funkce. Změnou barev celého spektra disponují oba pásky, stejně tak různými módy nebo scénami, každá verze to má pojmenované jinak, ale v zásadě to dělá to samé, u Sonoff L2 je k dispozici vyšší počet. Liší se pouze tzv. hudebním režimem, což je režim, kdy pásek reaguje na zvuk a to s možností nastavení citlivosti mikrofonu a typu hudby. Umím si představit, že pro někoho to může být zajímavá funkce.

 

Sonoff L1

 

Sonoff L2

 

Pro srovnání v tabulce, poslouží vizualizace níže, alternativní výrobci led pásků pro aplikaci eWeLink zatím používají verzi ovládání jako pro Sonoff L1. Dole pod článkem najdete všechny typy Led pásků, které můžete ovládat pod eWeLink. Pro úplnost, v čem se liší verze L2 a L2 Lite? Led pásek L2 je zalitý v pružném silikonu a díky tomu má stupeň krytí IP65, zatímco verze L2 Lite, je zcela bez této ochrany.